Tomodachi Game - Vol. 3 Ch. 11 - Tak jak myślałem, nie mogą przyjaźnić się z mordercą.

Power Uploader
O rany, błąd za błędem. Jeśli ktoś przypadkiem trafił i czytał zaraz po wypuszczeniu rozdziału, to mógł natrafiać na problemy, z załadowaniem stron, bo kilka razy usuwałam i wrzucałam rozdział. Dodałam literkę na stronie nr 3, na stronie nr 17, na 21 przeniosłam tekst, by nie wchodził na ramki odpowiedzi tak/nie i na 23 usunęłam przypadkową kropkę.
Rany, jak ja kocham wrzucać rozdział i dopiero wtedy sprawdzać błędy.
Swoją drogą, w następnym tygodniu się zabawię, bo Tomodachi Game na to zasługuje i po prostu zbyt kocham tę mangę. Wszystkie podwójne strony, które dotychczas nie były połączone, połączę i wrzucę jako pełne, podwójne strony :) A na dodatek poprawię błędy. Choć już zdążyłam usunąć dla dobra miejsca wszystkie rozdziały 1-4 z komutera. Ale to na szczęście niewiele, więc dam radę tragedie poprawić :D
Na razie dodałam obrys tekstu w trzecim rozdziale na stronie... u mnie to jest 00148 :D Gdzie Yuuichi sprawdzał kartkę z pytaniem Yutori, po grze 1. Wcześniej to nie było czytelne. Przy okazji upiększyłam dymek po lewej stronie :D
Cóż, więcej gadać nie będę, ale tak trochę zbyt przejęłam się robieniem strony od tłumaczki i nic naprawdę konkretnego nie powiedziałam. Ale to było piękne, mienie czasu na zrobienie odpowiedniej strony.
Tak powiem ostatnie!
Miesiąc temu tłumacz angielski rzucił wszystkie tłumaczenia z powodu problemów osobistych. Tomodachi Game również. Ogłosiłam się jako chętny tłumacz, gdzie tylko mogłam i czekam tylko na kogoś, kto by tłumaczył z japońskiego, bo ja nie dam rady. Może ktoś się zgłosi kiedyś... albo ktoś inny podejmie się...
Jeśli wy znacie japoński i chcecie przetłumaczyć TG na polski lub angielski, to się do mnie zgłoście! Muszę pamiętać, by porządnie napisać o tym w następnej notce od tłumaczki.
Rozdziały lecą jeden na miesiąc (to najszybsze tępo autorów), a na razie różnica między oryginałem a angielskim tłumaczeniem wynosi... 4 rozdziały chyba.

Power Uploader
No dobra, wczoraj ponownie poprawiłam stronę 21, leczy tym razem zrobiłam to z czyszczeniem i type ankiety bogów i ich reakcji. Wcześniej miałam tak tego dość, że do rzuciłam i zrobiłam byle jak, ale na moje nieszczęście, trochę za bardzo zrobiłam to byle jak, przez co musiałam poprawiać :D
I dobra wiadomość! Znalazłam tłumacza, a tłumacz znalazł mnie (czyściciela), więc zaczynamy tłumaczenie na angielski 69 rozdziały TG! I w sumie, pracując już przy tym rozdziale, też go na polski załatwię :D

Users who are viewing this thread