JoJo's Bizarre Adventure Part 1 - Phantom Blood - Vol. 1 Ch. 3 - DIO BRANDO Najeźdźca część 2

Power Uploader
Nie wiem czy wiesz ale ta manga po pierwsze jest już wydana w Polsce przez JPF i można ją z łatwością kupić ze strony wydawcy (https://www.jpf.com.pl/produkt,JOJO-s-Bizarre-Adventures,28). A po drugie już kiedyś Mangister tłumaczył ten tytuł z lepszym skutkiem od strony edycji jak i przekładu, można te rozdziały znaleźć do dziś a jest ich 38. Więc robienie tego nie ma sensu już na starcie jak ma to licencje + jest dostępnych sporo starych tłumaczeń tego tytułu. Tak tylko informacyjnie.

Group Leader
Nie wiem czy wiesz ale ta manga po pierwsze jest już wydana w Polsce przez JPF i można ją z łatwością kupić ze strony wydawcy (https://www.jpf.com.pl/produkt,JOJO-s-Bizarre-Adventures,28). A po drugie już kiedyś Mangister tłumaczył ten tytuł z lepszym skutkiem od strony edycji jak i przekładu, można te rozdziały znaleźć do dziś a jest ich 38. Więc robienie tego nie ma sensu już na starcie jak ma to licencje + jest dostępnych sporo starych tłumaczeń tego tytułu. Tak tylko informacyjnie.
Dziękuje za komentarz ale nie wybieram mang na bazie tego czy jest już polska wersja sprzedawana albo czy już wczesniej ktoś to tłumaczył, wybieram na bazie moich chęci do samego tumaczenia i bardziej w ramach samej pasji niż czegokolwiek, bo wkońcu lubie mange... jeśli chodzi o moje umiejętności to zdaje sobie sprawe że nie są najwyższej jakości ale musisz zdać sobie sprawe że jestem w tym całkiem nowy i to pierwsza manga którą tłumacze... zresztą nawet sama drużyna nie dawno powstała i na sczęscie udało mi się znalezć w miare doswiadczoną osobe w tym u której w miare się ucze. Z Pozdrowieniem członek drużyny VeiTeam wieerrere

Power Uploader
Jesteś nowy to tylko w gwoli wyjaśnienia jedna ważna skanlacyjna wytyczna: Jeżeli dany został zlicencjonowany należy zaprzestać go tłumaczyć i usunąć wszystkie rozdziały, by czytelnicy zainteresowani tym tytułem kupywali PL wydania, a nie czytali wydania skanlatorskie. Nie bez powodu poprzednia grupa która to robiła zaprzestała i nie zreuploadowała ich na mangadexa ze swojej strony ponieważ można je kupić. Wiele grup sprawdza przed robieniem jakiejś mangi czy nie jest już zlicencjonowana bo to po pierwsze wtórna praca, a po drugie po co marnować czas na coś co już jest jak można dać czytelnikom nowy nieznany tytuł ale i tak samo fajny, wiem nie chce się szukać i lepiej patrzeć co wydają w PL i się tym sugerować tylko nie po to jakieś zasady zostały wprowadzane żeby szczawiki je łamały, kiedy większość grup do nich się stosuje z takim podejściem nie będziesz (jako grupa) brana pod uwagę, a co do umiejętności edycyjnych to je można podszlifować, nie wszyscy od razu śmigają w tym jak ryba w wodzie musisz mieć tylko porządnego nauczyciela/kę.

Users who are viewing this thread