The One Within the Villainess - Vol. 1 Ch. 1 - PRZEBUDZONA NIKCZEMNICA

Member
Wiele razy czytałam już ten komiks po angielsku ale przeczytam jeszcze raz po polsku! :D
Podoba mi się słowo "nikczemnica", nie widziałam że istnieje żeńska forma o:
"Córka Gwiazd"... To już trochę mniej. Kojarzy mi się, jakby była córka kogoś sławnego. "Star Maiden"... Gwiezdna Panna? Świetlana Panna?

Na stronie o Davidzie został w ramce tekst po angielsku, jeśli dobrze mi się wyświetla to strona numer 36.

Bardzo ci dziękuję za twoją ciężką pracę! Powodzenia z następnymi rozdziałami!

Wiele razy czytałam już ten komiks po angielsku ale przeczytam jeszcze raz po polsku! :D
Podoba mi się słowo "nikczemnica", nie widziałam że istnieje żeńska forma o:
"Córka Gwiazd"... To już trochę mniej. Kojarzy mi się, jakby była córka kogoś sławnego. "Star Maiden"... Gwiezdna Panna? Świetlana Panna?

Na stronie o Davidzie został w ramce tekst po angielsku, jeśli dobrze mi się wyświetla to strona numer 36.

Bardzo ci dziękuję za twoją ciężką pracę! Powodzenia z następnymi rozdziałami!
Dziękuję bardzo za motywację!
Sama szukałam tak długo polskiego odpowiednika słowa "villainess" aż w końcu stwierdziłam, że raz się żyje.
Co do Córki gwiazd, myśleliśmy nad tym razem z moimi współlokatorami — był pomysł Świetlistej Panny, ale stwierdziliśmy, że brzmi to za bardzo jak litania do Matki Boskiej... Córka Gwiazd była w miarę bezpieczna i wydawało się nam, że w sumie w takiej przepowiedni to można by było to usłyszeć tak czy inaczej (ale twojego wytłumaczenia chyba już nie odwidzę, haha)

Users who are viewing this thread