Love Is an Illusion - Ch. 56

Kusura bakmayın ama sizin olayınız ne? Ben her türlü yerden okumaya calisirim ve her bir çevirmen ve editör ekibine saygı duyarım ama direk ch. 56yı atmak... Bu seriyi çeviren bi ekip var ki bu elbette olabilir siz de baştan başlayabilir ve cevirebilirsiniz bunun için minnet duyar ve okurum ama o ekip uzun süredir bununla ilgileniyo ve en son ch. 55 çevrildi bunu bilerek yaptığınız çok belli ne kadar devam bölümünü merak etsem de burdan okumamak için kendimi zorladım...
Çeviri ve edit yaparken elbette emek harciyosunuz ve çok teşekkür ederim bunun için 1 ve 2. Bölümünüzü severek okudum ve devamını atarsaniz okurum da ama böyle yapmanız biraz üzücü...
Neysem...

Group Leader
Daha iki bölüm çevirmişsiniz ardından 93'e atlamışsınız ve ardından 56. Bölümü atmışsınız, yaptığınız şeyin mantığa sığar bir yanı yok eğer işinizi düzgün yapmak istiyorsanız çeviriye sondan değil ilk bölümden başlamanız daha doğru olurdu. Ama daha yolun başındayken seriyi bırakın bence, çevirisi halihazırda bulunan bölümlerle uğraşarak kendinizi yormayın.

Seriyi çeviren asıl grup biziz uzun zamandır da emek veriyoruz, bu şekilde ziyan edilmesini istemiyoruz. linkimizi buraya bırakıyoruz -> https://fansuballied.blogspot.com/p/love-is-illusion.html

İyi günler.

ister okursunuz ister okumazsınız bu kadar basit insanlar istedikleri şeyi çevirebilir ayrıca işin komik yanı eski okuyucular bilir allied fansub yaklaşık 77 bölüme kadar çevirdi ama sadece 55 bölüm yayınladı ve iki haftada bir bölüm yayınlıyor nedir bunun amacı? okuyucuyu süründürmek mi? hali hazırda olan bölümleri atmak için bu kadar süründürmeleri çok saçma o yüzden hiçbir çeviri grubunun işine karışabilecek durumda olduklarını düşünmüyorum. İyi günler. :)

Group Leader
@ggukkusu 2 hafta 1 bölüm atmıyoruz, 1 hafta 1 bölüm atıyoruz. Üniversite sınavına hazırlanıyorum gelene kadar idare etsin diye. Bilip bilmeden konuşmayalım.

İyi günler.

Group Leader
Öncelikle kimsenin işine karışmıyoruz, hakkımızı savunuyoruz. Dediğin gibi gerçekten komik, neye göre bölümlerin hazır olduğunu iddia edip yedeğinin olup olmadığını bile bilmeden 77-55 arasını sanki hazır ama biz yüklemiyormuşuz gibi lanse edilebiliyorsun? "Eski okuyucular" bilir, seri pek çok defa çalındı. Pek çok defa iznimiz olmadan yayınlandı, emeklerimiz üzerinden prim yapıldı. Bu yüzden bir takım önlemler aldık, almaya çalıştık. Önlem almak basit mi? Ya da hızlı yolu var da biz mi bilmiyoruz? Eski yayınladığımız bölümler hakkında, güncel yayınlar hakkında bilginin olup da yayın aralığı hakkında yanlış bilgi sahibi olman da ayrı bir ironi. Bu işi yapan pek çok grup var. Ve çoğu haftada bir bölüm olarak çalışır. Bizim haftada bir bölüm atmamız neden problem oluyor? "Eski okuyucularımız" pek çok defa bu konuyla ilgili bizlere sorular sordu, hepsine gereken açıklamaları yaptık. Hala da soranlara gereken cevapları veriyoruz. Yeterki edebiyle sorulsun. İsteyen istediğini çevirebilir, buna kimse de karışamaz ama her işin de bir adabı vardır. Yapan şahıs en baştan başlamış olsa kimse itiraz etmezdi. Ama bu yapılan hem bize hemde bizi takip eden insanlara saygısızlıktır hakarettir. Hepimiz birşeylere emek veriyoruz. Ne demek emeğin üzerine konmak? Farklı sitelerde olması bizim harcadığımız emeğin üstünün kapatılabileceği anlamına gelmiyor. Hak yemektir bu. Yorumu yazarken amacın neydi bilmiyorum ama yaptığın şey birilerini karalamak. Üstelik haksız yere. Lütfen yalan yanlış yorumlar ile insanları manipüle etme.

gugukkusu öncelikle burdaki arkadaşa katılıyorum. çünkü bir konuda AlliedFansub olarak haksızsınız neden mi.
çünkü Loveisan illusion serisinin en son final yapan bölümünü yani 72 bölümünü 27/01/2020 de eski sitenizde yayınladınız. bunu yaparken okuyuculara yeni bölümler gelirse onları da paylaşmaya devam edeceğiz diyerek final yaptınız her şey buraya kadar güzeldi. ve sonra eski siteniz de bölümlere reklam yerleştirmek için yeniden başladınız ve bundan dolayı bazı bölümleri yani son bölümleri inaktif ettiniz. emeğiniz çalındığı için ve haklı olarak her bölüme kendi sitenizin reklamını eklemek için, bunu yaparken de 1 hafta beklediniz bunlar yine normaldi sizin eski sitenizde başladı tüm bunlar açıkcası serinin ozamanlar yeni bölümü yoktu ve bundan dolayıda yaptığınız son derece normaldi o zaman için. sonra sitede bir şeyler oldu tüm serilerin bölümleri hepsi inaktif oldu, zavallı okuyucular sordu bölümler yüklenecek mi bekleyen okuyucu eli mahkum beklemeye devam etti. sonra site çöktü derken aradan epey bir aylar geçtikten sonra yeni site açtınız ve bu siteye de yüklemeleri hafta da bir veya 2 bölüm atarak yaptınız yada yapıyorsunuz blood bank da olduğu gibi. peki bir şey sormak istiyorum bu seri gerçekten güzel bir seri ve bir çok takipçisi olana bir seri. bunu sizde biliyorsunuz ama eski sitenizde finale kadar okuyan ve yazarın yeni eklediği bölümleri bekleyen bizi siz takip eden okuyucularınız ne olacak? sanmıyorum ki sadece ben varım yada aşağıdaki gugukkusu arkadaş olsun. sitenizde insanda keyif bırakıyorlar diye 56. bölümü bile paylaşmamanız sizi takip eden ve destek veren okuyucularınıza saygısızlık olmuyor mu. yani ben güçlüyüm seri benim elimde ben ne dersem o deyip masallardaki gibi kılıcını çeken padişah misali halka zulüm etmek olmuyor mu? en çok bu davranış şekline gerçekten üzülüyorum gücü olanın güçsüzü ezme prensibine. burdaki arkadaşın fikri nedir. arkasında başka amaç var mı bilemem ama elinde olup da bunu bilerek paylaşmadığınız zaman burdaki arkadaşı eleştirme hakkını kaybettiğinizi düşünüyorum. eğer siz tüm 72 bölümü atsaydınız ve arkadan yeni bölümlerden düzenli bölüm verseydiniz zaten güncelde olurduk ve bir problem kalmaz ve başka biride çevirmeye gerek duymazdı. her şeyden önce sizin siteniz eskiden ve şimdi severek takip eden bir okuyucu olarak verdiğiniz emekleri özellikle eski sitenizde isyakyaki verdiği emekleri (mesajlardan biliyorum) bazen tek başına kalıp devam ettiği zamanları da biliyorum. ve o zamanlarda seriyi güncel takip ederken haftaları filan bekledik ve sizlere sınavlarınız olduğu için özel hayatlarınızdan az kalan zamanlarda bu serileri bizlerle paylaştığınız bölümler geç geldiğinde size hak verdik. ama şimdi sitenize hafta da bir bölüm paylaşmanız kendi reklamınız eklemenizin bir hafta sürdüğünü sanmıyorum bu bir bahane olamaz olmamalı. bu durum bilerek eski okuyucularınızı unutup yeni okuyuculara göre hareket etmek değil mi? yani tabiri caizse ben bir yıldır yeni bölüm gelmesini beklerken sitede hala 55 bölüm deyiz daha 17 bölüm var haftada bir bölüm dersek 72 bölüm için daha önce okuduğum tüm 72 bölüm için daha 4 ay daha beklemem gerek. ayni şey blood bank içinde geçerli bu serinizde final yaptı ama siz bu seriyi de haftada bir sanki yeniden çeviriyormuş gibi ekliyorsunuz. inanın kendi çevirinizi bu şekilde yayınlamanız elinde mal bulunan esnafın zam geldikçe malını piyasa sürmesine benziyor. eğerki siz bu serinin final bölümüne kadar tümünü yükleyip ve güncel bölümlerden haftalık bölüm paylaşmaya devam etseydiniz hatta bu bölümleri haftada değil sınavlarınızdan dolayı 2 haftada olsa bile yayınlasaydınız sizin arkanızda olurduk. ama üzgünüm. burdaki arakadaş doğrudur veya yanlıştır kendi çapında kendi çevirisi ile paylaşım yapıyor okuyan okur okumayan okumaz. siz haklı iken haksız konumuna kendizi kendiniz düşürdünüz. ve kendi açıınızdan haklı olduğunu düşünseniz bile birde bizm açımızdan bakarsanız bence bir yerde hatalı bir şey olduğunu farkedersiniz.

Group Leader
@yagmurdurusu sitemizi yeni açtık uzun zamandır takip ediyorsan. Öteki site çökünce yedeklemeler hep bulanık geldi, bulanıklılığı düzeltmek çok zor saatlerimi günlerimi alıyor, yenide boyut veriyorum. Öte yandan sınava hazırlanıyorum. Sende hazır bölümler varsa bana verebilir direkt siteye yükleyebilirim. Ve arkadaş 56. Bölümden almış, baştan başlasaydı bir şey demezdim ama emeğimin üstüne böyle bir şey yapıyor, bildiğin üzere bölümlerin hepsi çalınmıştı ki o zamanda akıllık yapıp yavaş yüklemiştim. Benim üzerimden para kazanıyorlar, sence bu gururuma yedirilcek bir şey mi? Eski okuyuculardan olduğunu anladım, dediğin gibi her zaman bölüm yapıyordum günceldeydim. Fakat bu tip olaylar şevkimi kırıyor umarım anlamışsındır.

İyi günler dilerim.

Users who are viewing this thread