The Demon Maid Only Wants to Be Bullied by the Villainess Noble Lady - Ch. 26 - To się nie godzi!

Member
u, kolejne fajne chińskie określenia, jeść ocet dalej mam w głowie, a tutaj dodatkowe do rozmyślenia,
pani rycerz niezłego strzelała buraka, ale racją jest, że panienka za młoda jest do ożenku!

Contributor
u, kolejne fajne chińskie określenia, jeść ocet dalej mam w głowie, a tutaj dodatkowe do rozmyślenia,
pani rycerz niezłego strzelała buraka, ale racją jest, że panienka za młoda jest do ożenku!
jeśli jesteś fanką chińskich idomów, to ciekawe jest też określenie zielona herbata - o osobie, która z wierzchu wydaje się być porządna i ułożona, ale tak naprawdę niezłe z niej ziółko (tak jak zielona herbata gorzknieje jeśli za długo się ją parzy)

Active member
Niby młoda a sprytna... jestem ciekawa jak zalatwi swoją cioteczke i jej córkę

Member
jeśli jesteś fanką chińskich idomów, to ciekawe jest też określenie zielona herbata - o osobie, która z wierzchu wydaje się być porządna i ułożona, ale tak naprawdę niezłe z niej ziółko (tak jak zielona herbata gorzknieje jeśli za długo się ją parzy)
zieloną herbatę znam już dzięki innej serii, ale dziękuję za chęć poszerzenia mej wiedzy!! ❤️
idom to słowo, którego mi brakowało
ale tak nie mogę zaprzeczyć, urzekają mnie, bardzo podobają się mi te porównania i chyba zacznę i na własną rękę (prócz mang), zgłębiać ten temat

Users who are viewing this thread